ט"ו טבת תשס"ח

מתוך יומן 770
יומן 770

יום שני, ט"ו טבת, "קיימא סיהרא באשלמותא"

הנכנסים הבוקר ל-770 הביעו התפעלות מהמסגרת החדשה של שלט ה"יחי".

תפילת שחרית התקיימה בשעה 10:00 כמידי יום ביומו. בקריאת התורה עלו שני חתני בר-מצוה, ולשלישי עלה כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א. אח"כ נערך "מי שברך" ליולדת בת ועוד שני "מי שברך'ס" ליולדות בנים. התפילה הסתיימה ב-10:57.

במהלך ההפסקות הזדרזו כולם להשלים את השיעורים היומיים, שהרי הערב הוא "ניתל" בו נהוג שלא ללמוד תורה (על מנת שלא לתת חיות לקליפות).

תפילת מנחה התקיימה כרגיל ב-3:15. בסיום התפילה אמרו תהילים לשלימות אה"ק, שהסתיימו בשעה 3:38.

בשעת השקיעה (4:33) נשמעה דפיקה, והספרים נסגרו. הזריזים כבר הכינו מבעוד מועד את לוחות "משחק המלכים" ומבלי להפסיד רגע החלו מיד בהשחזת מוחם ללימוד התורה.

לתפילת מעריב נכנס כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א בשעה 5:15; התפילה הסתיימה ב-5:27.

מיד לאחרי התפילה הגיעו הגבאים ר' אברהם שי' האָלצבערג ור' זלמן שי' ליפּסקער עם צוות פועלי 770, כשבכוונתם להוריד את המסגרת החדשה של שלט ה"יחי". לאחר משא ומתן קצר, במהלכו התברר שהגבאים פשוט אינם מרוצים שעשו זאת מבלי לבקש רשות, הגיעו להסכם שהתמימים יורידו זאת מאוחר בלילה, ולאחר מכן ידברו על כך שוב עם הגבאים.

במהלך הערב נראו רבים מאנ"ש והתמימים משחקים שחמט וכיוצא בזה (יצוינו תלמידי תלמוד-תורה "ליובאַוויטשער ישיבה" שתפסו את שני השולחנות המרכזיים ועוד כמה מהשולחנות הסמוכים וערכו תחרות מיוחדת בליווי מורם ר' שמואל שי' טורק).

עוד מהוראות/הצעות הרבי שליט"א מלך המשיח לערב זה הם תפירת כפתורי החליפה (באופן שהחור יהיה בצד ימין והכפתור בצד שמאל), וכן "ציור פני הרב". לקיום האחרונה עמד לשירות הקהל מסך הוידיאו הגדול בלובי הכניסה שהקרין כרגיל מראות קודש מיוחדים, ומשך אליו קהל רב. גם מעין הראשונה נראה, כאשר כמה מחברי "ועד המסדר" פרסו את א' מהמפות המשמשות להתוועדויות כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א, ותפרו עליה "סקוטשים" שימנעו את נפילתה במהלך הפאַרבריינגען.

בפינה אחרת, נראו כמה מהתמימים משחקים משחק חסידי ומקורי: טבלאות נערכו על חתיכות נייר, ובמקום "חי צומח דומם" המקובל נדרשו למלאות ערכים אחרים כגון עיירה חסידית, ניגון חסידי, מושג של דור השביעי, מין "הקצנה" וכיוצא בזה.

בשעה 10:45 נפתחה התוועדות "פינת החי" השבועית, בהשתתפות רבים מתלמידי התמימים. על לימוד קונטרס "יחי המלך" הוכרחו לוותר בינתיים, אך סיפורי מופת וניגוני גאולה נשפכו לרוב.

בתחילת ההתוועדות השתתף ר' מנחם שי' שאַגאַלאָוו (מנהל ארגון חסד בשכונת המלך) ששיתף את הקהל במספר סיפורי מופת מרתקים, ואח"כ דיבר ר' אפרים שי' שמואלי (מ"עמודי התווך" של פינת החי), שהיום חל היאָרצייט של אמו. גם צ'אַרלי נשא את דרשתו הקבועה (יצוין כי לאחרונה הוסיף לדרשתו את הביטוי "פינת החי טנט אינווערסאַרי" (= "עשור לפינת החי"), ואף ענד לעצמו סיכה חדשה עם הכיתוב "פינת החי 10"...).

בהגיע עת חצות, הובאו קונטרסי "יחי המלך" ולמדו ברוב חיות את הקטעים המיוחדים בענייני גאולה ומשיח.

בהמשך ההתוועדות נערך שידור מהת' השליח ישראל שי' מיידאַנצ'יק (מהמארגנים הותיקים של התוועדות זו) השוהה כעת בשליחות המלך באוקראינה. הלה סיפר על פעילותו ושיתף את הקהל בסיפורי מופת.

בשעה מאוחרת בלילה, התיישבו כמה מהתמימים וכתבו לרבי שליט"א מלך המשיח בנוגע למסגרת של שלט ה"יחי". בתשובה, נאמר כי בכל ענין יש ליטול רשות וכו', וכמובן שהתמימים הזדרזו והחזירו את השלט למצבו הקודם (יצוין כי בעקבות מחסור בדבק לבן, נדבק השלט מחדש בדבק חום, המשתלב בצורה יפה עם צבע העץ שמסביב).